Separatoare de grasimi


Domenii de aplicare
Separatoarele de grasimi se utilizeaza in general in:
  • pensiuni
  • hoteluri
  • restaurante
  • baruri
  • cantine
  • fast-fooduri
  • unitati productive ce lucreaza cu grasimi si uleiuri vegetale din industria alimentara
In toate aceste cazuri este obligatorie preepurarea apelor utilizate inainte de deversare in canalizare
Nu sunt obligatorii daca deversarea apelor se face in fose septice.
Sunt OBLIGATORII daca deversarea apelor se va face in statii de epurare.

Functionare separator de grasimi
Principiul de functionare al separatoarelor de grasimi se bazeaza pe diferenta de greutate specifica dintre apa si grasime, respectiv a materialelor solide aflate in apele reziduale astfel:
Apa uzata continand reziduri de uleiuri vegetale si animale este colecatata prin sistemul de canalizare si intra in separator printr-un dispozitiv de linistire uniformizare.
Pe masura ce apa uzata curge lent si uniform prin corpul principal al separatorului, particulele grosiere si materiile solide in suspensie se decanteaza in partea inferioara (trapa de namol) formand un strat de namol iar grasimile, fiind mai usoare decat apa se ridica la suprafata.
Datorita compartimentarii interioare si constructiei speciale a dispozitivului de iesire, este permisa numai evacuarea apei filtrate, namolul si grasimile fiind retinute in interior