miercuri, 17 noiembrie 2010

Functionare fose septice

Apa menajera este rezultatul folosirii apei potabile (in foarte putine cazuri si a apei pluviale ) pentru activitatile casnice. Apele provenite de la bucatarie, dus, toaleta contin materii solide in suspensie de natura minerala si organica, in special compusi ai azotului si fosforului .
schita funtionare fosa septicaAceasta apa intra in primul compartiment al fosei septice.
Aici au loc procesele de decantare a materiei solide (prin gravitatie - rezultand un strat de namol pe fundul bazinului) si de separare a grasimilior prin flotatie (acestea fiind mai usoare decat apa se ridica la suprafata formand un strat de spuma).
Tot in primul compartiment are loc si procesul de fermentatie anaeroba a namolului sedimentat (acesta prin mineralizare isi reduce considerabil volumul) precum si procesul de degradare anaeroba a substantei organice cu ajutorul bacteriilor prezente in apa uzata.
Din prima camera apa (decantata primar) trece in decantorul secundar (decantor Imhoff).
Datorita pozitionarii acestuia si datorita sistemului Imhoff de trecere a apei se realizeaza o a doua decantare a apei avand ca rezultat o sedimentare cat mai eficienta a materiei solide.
Apa deja decantata primar si secundar trece in camera de clarifiere/limpezire de unde este eliminata in drenaj unde au loc procesele de descompunere aeroba a substantei organice cu ajutorul bacteriilor prezente in sol.

2 comentarii:

  1. Puteti incerca si fosele septice de la ECO ROTARY, sunt certificate cu marcaj CE si de foarte buna calitate:www.foseministatii.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. http://foseministatii.ro/category/fose-septice-ecologice/

    RăspundețiȘtergere