miercuri, 17 noiembrie 2010

Drenaj fose septice

Drenajul este un sant cu latimea de 40-60 cm si cu adancimea de 70 - 120 cm, umplut cu piatra concasta (agregat) 35-70 mm prin care trece teava de drenaj. Drenajul poate fi executat pe una sau mai multe linii .
             Sub stratul de agregat si conducta de drenaj se aseaza un strat de nisip de 15-20 cm grosime. Agregatul va fi de asemenea utilizat pentru a proteja linia de drenaj inainte de umpelerea cu pamant.
             Se mai recomanda ca pamantul de umplutura de la suprafata sa prezinte o panta, astfel incat sa nu permita stationarea indelungata a apelor de suprafata deasupra liniilor de drenaj, sau acoperirea agregatului de deasupra conductei de drenaj cu folie de polietilena si apoi acoperirea acesteia cu pamant.

             Teava de drenaj este confectionata dintr-o teava de PVC cu diametrul 110, 125 sau 160 mm, prevazuta cu gauri alternante pentru evacuare, cu diametrul intre 3 si 6 mm. Toate orificiile de evacuare trebuie asezate pe suprafata inferioara de contact.
             Gaurile pot fi inlocuite cu crestaturi executate cu un flex pe partea inferioara a tevii.
             Partea superioara a conductei de drenaj nu trebuie prevazuta cu gauri de evacuare.
             Teava de drenaj poate sa aiba o lungime de maxim 20 de metri si trebuie sa respecte panta de scurgere de minim 1:300, iar distanta dintre doua tevi de drenaj trebuie sa fie de minim 2 metri.
             Se recomanda utilizarea a doua sau trei tevi de drenaj acolo unde este spatiu pentru amplasare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu